Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας “Ο Κλαδούρχος”

Μετά την δημοσιοποίηση των σχεδίων της ανώνυμης μεταλλευτικής εταιρείας “ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟΝ” (όμιλος Μυτιληναίου) για γεωτρητική έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη στα Γεράνεια Όρη, στις 15 Ιούλη 2017 δημιουργήθηκε η πρωτοβουλία πολιτών “Ο Κλαδούρχος” και άμεσα έδρασε με ενημέρωση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, διανομή φυλλαδίων και αφισοκολλήσεις αλλά και με προτάσεις στα δημοτικά συμβούλια και το συντονιστικό του δήμου.

Ο Κλαδούρχος, με τη συμβολική αυτή ονομασία, το εμβληματικό εργαλείο του αμπελουργού, λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές επιπτώσεις μιας εγκατάστασης ορυχείου βωξίτη, έχει θέσει δύο κύριους στόχους.

Αρχικά την πλατιά ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής που θα αναδείξει τη σοβαρότητα του ζητήματος και την ανάγκη ανάληψης της ατομικής ευθύνης του καθενός ώστε οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις να είναι μαζικές και να φέρουν αποτέλεσμα.

Οι θεσμικές ενέργειες, όσο χρήσιμες και απαραίτητες είναι, τις οποίες δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν η δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο, οι βουλευτές και οι φορείς της περιοχής, δεν θα καταφέρουν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς τη μαζική συμμετοχή του λαού των Μεγάρων. Δυστυχώς, όπως έχει αποδείξει η ζωή, τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων είναι πρωταρχικό μέλημα του κράτους αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των πολιτών σε όλους τους τομείς.

Έτσι λοιπόν, η ματαιότητα της προσμονής λύσεων χωρίς τη δική μας συμμετοχή και δράση καθώς και η συνειδητοποίηση της ατομικής μας ευθύνης για το μέλλον των επόμενων γενεών επιβάλει τον δεύτερο στόχο της πρωτοβουλίας μας που είναι η οργάνωση των μορφών αγώνα για την αποτροπή κάθε σχεδίου υποβάθμισης της περιοχής.

ΚΑΛΟΥΜΕ

  • Τον κάτοικο των Μεγάρων και της Πάχης

  • Τον κάτοικο της Νέας Περάμου

  • Τον κάτοικο της Κινέτας και του Αλεποχωρίου

  • Τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον πτηνοτρόφο

  • Τον μελισσοκόμο και τον ρητινοκαλλιεργητή

  • Τον ντόπιο και ξένο γεωργικό εργάτη

ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να είναι έτοιμος να ενώσει τη φωνή του με το σύνολο του λαού της περιοχής και να υψώσει το ανάστημά του, έμπρακτα, ώστε να εμποδίσει κυριολεκτικά με το σώμα του κάθε σκέψη για προσέγγιση των ερευνητικών σημείων από τα γεωτρύπανα και τα μηχανήματα της εταιρείας.

ΚΑΛΟΥΜΕ

  • Τον ιερέα να διαλαλήσει στο ποίμνοιό του, τη βλαπτικότητα του βωξίτη.

  • Τον δάσκαλο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές.

  • Τον γονιό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά του

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τη δημοτική αρχή να ηχήσει την σειρήνα πολιτικής προστασίας και τις ενορίες τις καμπάνες από την πρώτη στιγμή που θα υπάρξει η πληροφόρηση για διέλευση μηχανήματος στα όρια της περιοχής για να κινητοποιηθεί άμεσα ο κόσμος σπεύδοντας μαζικά να το παρεμποδίσει!

Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε, όλοι οφείλουμε να αντισταθούμε.

Οργανωμένα και αποφασιστικά ώστε ο αγώνας μας να πιάσει τόπο!

Ο “Κλαδούρχος” στηρίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών και συμμετέχει στο συντονιστικό του δήμου όμως πιστεύει στην αναγκαιότητα της αυτενέργειας και της αυτοοργάνωσης των πολιτών, κρίνοντας απαραίτητη την ανεξάρτητη, αυτόνομη και οργανωμένη λαϊκή αγωνιστική δράση.

Οργανώσου μαζί μας στον δρόμο του αγώνα!

Ενημερώσου, επικοινώνησε, πες μας τη γνώμη σου:

Email: elatias@espiv.net

Facebook: https://www.facebook.com/sosgeraneia

Twitter: https://twitter.com/SOS_GERANEIA

Blog: https://geraneia-sos.espivblogs.net

One Reply to “Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας “Ο Κλαδούρχος””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *